7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos miodowo-kakaowy (polewa) do deserów

Stosować jak "zwykły" sos czekoladowy, np. do lodów, deserów, wypieków oraz tam, gdzie tylko mamy ochotę. Wyśmienicie smakuje również z surowymi owocami, z bananami zwłaszcza.

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska+miód

Składniki:

miód
kakao (myślę, że można też zastąpić karobem)
opcjonalnie:
- sezam
- mak
- ekspandowany amarantus (popping amarantusowy) itp.

Przygotowanie:

Dowolną ilość miodu dokładnie połączyć (np. rozcierając łyżeczką w kubku, tak jak kogel-mogel) z dowolną ilością kakao (karobu). Jeśli chcemy, można dołożyć wszelkiego rodzaju dodatki. Osobiście preferuję sezam.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2007-10-07 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

zdrowa wersja polewy czekoladowej :) dzięki!
banka 2013-01-18 16:23:52.392

A do czego takowy sosik stosować? Może do naleśników?
~czekoladka;-) 2008-07-15 19:14:32.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos / polewa truskawkowa do deserów (wegańska)
Kakaowy deser bananowy (wegańska)
Sos czekoladowy (kakaowy) (bez ograniczeń)
Błyskawiczny krem/deser/polewa czekoladowo-orzechowa (z masła orzechowego) (wegańska & RAW)
Sos musztardowo-miodowy do jajek na twardo (wegańska)
Orientalna kostka sojowa w sosie sojowo-grzybowo-miodowo-czosnkowym (wegańska+miód)
Surówka z brokułów, papryki, pomidorów i marchewki w sosie miodowo-jogurtowym (lakto-wege)
Winegret miodowy (wegańska+miód)
Polewa czekoladowa (wegańska)
Budyń kakaowy lub karobowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas