7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki: na 12 burgerów1 jajko
1 cebula 400 g soi w zalewie pomidorowej 350 g ugotowanego ryżu 150 g bułki tartej 2 łyżki masła orzechowego z kawałeczkami orzechów 1 łyżka przecieru pomidorowego 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1/2 łyżeczki mieszanych ziół 1/2 łyżeczki soli 75 g bułki tartej do obtaczania 1,5 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie:Jajko i pokrojoną cebulę zmiksować. Soję dodać do cebuli i grubo zmiksować. Całość wymieszać z ryżem, bułką tartą, masłem orzechowym, przecierem, ziołami i solą.
Uformować 12 burgerów i obtoczyć w bułce. Rozgrzać na patelni olej, smażyć burgery na złoto-brązowo.
Nadesłał(a) rzyna,
dnia: 2007-11-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Sensationelle Soja - Rezepte, Ann Wilson
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Orzechowo-słonecznikowo-warzywne burgery (wegańska)Burgery z cukinii i marchewki z dodatkiem masła orzechowego (wegańska) Koktajl sojowy bananowo-orzechowy (wegańska & RAW) Kotlety sojowe "Afryka" (z masłem orzechowym) (wegańska) ToFu-Burgery (ovo-wege) Dyńkowe burgery (wegańska) Burgery z buraków (wegańska) "Azjatycki" sos z masła orzechowego - z sosem sojowym, limonką, czosnkiem i chili (wegańska) Napój (koktajl) orzechowo-sojowy z dodatkiem płatków owsianych (wegańska & RAW) Boskie indyjskie burgery z soczewicy (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |