
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:pomidory (na jedną porcję starczą 3)
cebula olej czosnek bazylia tymianek sól pieprz świeżo mielony pieprz ziołowy Przygotowanie:
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pozbyć się pestek (wtedy jest słodszy sos i mniej wodnisty), pokroić w małą kostką.
Cebulę podsmażyć na złoto w rondlu, dodać pomidory i gotować na wolnym ogniu tak długo, aż sos stanie się sosem, a woda w części wyparuje =). Potem dodać czosnek i pozostałe przyprawy. Wskazówki i uwagi:Sos - mimo że czasochłonny - jest bardzo smaczny i super nadaje się do słoików (i zimą mamy ciut lata :).
Nadesłał(a) askaldowa,
dnia: 2008-10-15 20:18:04.704
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Spaghetti z sosem pomidorowym i kukurydzą (wegańska)Spaghetti z sosem pomidorowym z cukinią i brokułami (wegańska) Spaghetti z sosem pomidorowym i ozdobną cukinią (wegańska) Spaghetti o dwóch smakach [Spaghetti ai due sapori] - ze smażonym bakłażanem i sosem pomidorowym (wegańska) Sycący, bardzo szybki, pomidorowo-serowy sos do spaghetti (lakto-wege) Kremowe spaghetti a'la Gdynia (z sosem pomidorowym z tofu i kaparami) (wegańska) Sos pomidorowo-jabłkowo-marchewkowy do spaghetti lub innego makaronu (wegańska) Pożywny sos pomidorowy z granulatu a'la spaghetti bolognese (świetny w góry) (wegańska) Sos do spaghetti (z papryką) (wegańska) Spaghetti z sosem szpinakowo-serowym (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |