
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dynia soloDynia to niedoceniane przez nas warzywo. Owszem - jemy z niej pestki, ale miąższ najczęściej wyrzucamy, a razem z nim pektyny, sole potasu, wapnia, magnezu, żelaza, witaminy C, B1, PP i karoten.
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 dynia
łyżka masła lub oleju pół łyżki cukru garść posiekanej zieleniny: pietruszka, koperek, szczypiorek trochę mąki Przygotowanie:
Obieramy dynię z twardej skórki, wyjmujemy pestki, a dynię kroimy w plasterki i parzymy. Do rondla wrzucamy masło lub olej, cukier, plasterki dyni i zieleninę, posypujemy lekko mąką i dusimy.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-08-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia a uroda" Wanda Kosiorek, Agencja Wydawniczo-Usługowa "Emilia"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:![]() kamyska 2010-11-01 15:10:33.152
Proste i pyszne! Dodaję więcej przypraw, można dorzucić inne warzywa, jeśli sama dynia do kogoś nie przemawia. Ja polecam posypać na koniec fetą (w wersji niewegańskiej) - świetnie się komponuje ze słodkawą dynią :)
fylwia 2010-06-07 22:54:54.134 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Fasola solo (sposób gotowania) (lakto-wege)Dynia z papryką (wegańska) Aromatyczna dynia (wegańska) Dynia curry (wegańska) Szparagi au naturel (smażone solo lub z pomidorkami) (wegańska) Dynia na jarzynkę ze śmietaną (lakto-wege) Dynia zapiekana z ryżem (ovo-wege) Dynia puree z grzybami (wegańska) Korzenna dynia z marchewką (wegańska) Dynia - pizza z nią (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
takie proste i takie pyszne!
buka 2011-12-19 17:50:32.947