7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Syrop - słód - miód daktylowy

Na słoiczek ok. 400 ml.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

14 suszonych daktyli bez pestek (ok. 70 g)
1,5 szkl. wody

Przygotowanie:

Daktyle rozgotować w szklance wody. Zmiksować, dodać resztę wody, wymieszać, jeszcze chwilkę gotować. Przelać do słoiczka, ostudzić i zakręcić.

Wskazówki i uwagi:

Syrop wychodzi dosyć rzadki, ale baaardzo słodki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nadesłał(a) Shaera, dnia: 2008-03-19 19:27:26.253
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Trudno mi ocenić, bo od razu zużyłam do kuleczek chałwowych, a kuleczki wyszły bleee...
Irokezik91 2010-06-18 07:28:54.342

Oczywista, że możesz ^^ Daj tyle wody, ile uważasz, ale syropu będzie odpowiednio mniej ^.-
Shaera 2009-03-16 22:57:29.923

A nie mogę dać po prostu mniej wody, żeby był gęstszy?
Bo taki by mi bardziej odpowiadał...
Olga 2009-03-16 17:41:45.04

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Smarowidło daktylowe / słód daktylowy (wegańska)
Słód ze skiełkowanego jęczmienia lub pszenicy (wegańska)
Syrop z czosnku na przeziębienie (wegańska+miód)
Lekarstwo (syrop) na przeziębienie (wegańska)
Syrop z cebuli na kaszel (wegańska)
Miód z mniszka lekarskiego (popularny mlecz) (wegańska)
Syrop dyniowo-przyprawowy do kawy (wegańska)
Deser z brzoskwini z syropem malinowym (wegańska)
Ciasto owsiano-daktylowe (wegańska)
Ciasto daktylowe z orzechami (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas