7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Tofu wędzone w sosie pomidorowym z jabłkiem i cebulą

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

100 g wędzonego tofu
małe jabłko
średnia cebula
ok. łyżeczki oleju z pestek winogron
2 łyżki koncentratu pomidorowego
łyżeczka curry
świeżo mielony czarny pieprz
sól

Przygotowanie:

Jabłko umyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w słupki. Tofu pokroić w kostkę,a cebulę drobno posiekać.

Na małej patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, chwilę smażyć, dodać jabłko, jeszcze chwilę smażyć. Dodać koncentrat pomidorowy i tofu, przyprawić i jeszcze chwilę podsmażać.
Nadesłał(a) Shaera, dnia: 2008-03-24 09:38:29.057
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fasolka biała w sosie pomidorowym (z tofu wędzonym lub bez) (wegańska)
Bezglutenowe wegańskie pierogi z cebulą i wędzonym tofu (wegańska)
Spaghetti z sosem brokułowym i wędzonym tofu (wegańska)
Tofu w sosie pomidorowym (wegańska)
Tofu z sosem pomidorowo-paprykowym (wegańska)
Zapiekana kanapka z serem, cebulą i sosem pomidorowym (lakto-wege)
Sos pomidorowy z warzywami (marchewką, cebulą i selerem) (wegańska)
Sos pomidorowy z cebulą, czosnkiem i ziołami (wegańska)
Ryż z warzywami i tofu w sosie pomidorowym (wegańska)
Lasagne z tofu, cukinią i sosem pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas