7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

3 łyżki okary
średni pomidor
ok. łyżeczki oleju z pestek winogron
łyżeczka kminku indyjskiego
łyżeczka czarnej gorczycy
łyżeczka kurkumy
sól
świeżo mielony czarny pieprz

Przygotowanie:

Pomidora umyć, sparzyć, obrać i pokroić w kostkę. Na patelnię wlać olej, wrzucić kminek, później gorczycę i kurkumę. Mieszając, dodać pomidora i chwilę smażyć.

Wrzucić okarę, pomieszać, posolić, dodać pieprz i delikatnie wymieszać.

Wskazówki i uwagi:

Okara to zmielone i ugotowane ziarna soi, pozostające w sicie filtrującym po zakończeniu procesu produkcji mleka sojowego.
Nadesłał(a) Shaera, dnia: 2008-03-24 09:37:05.892
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zapiekanka z okary z papryką, pomidorem i ogórkiem kiszonym lub konserwowym (wegańska)
Kotleciki z okary (wegańska)
Kotlety z okary (wegańska)
Kotlety z okary i pieczarek (ovo-wege)
"Jajecznica" z okary z warzywami (wegańska)
Okara z brokułem i pieczarką (wegańska)
"Twarożek" orzechowy z okary (wegańska)
Pasztet zbożowo-sojowy z okary (wegańska)
Ciasto kokosowo-jabłkowe z okary (wegańska)
Kotleciki z Bakareshu - bakaliowe z okary (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas