7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa z pędów bambusa

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

3/4 szkl. pędów bambusa z puszki,
2 kotlety sojowe,
2 szkl. wody,
2 łyżki posiekanego szczypiorku,
łyżka mąki ziemniaczanej,
łyżeczka octu ryżowego, łyżka sosu sojowego,
1/2 łyżeczki kurkumy,
1/5 łyżeczki imbiru,
posiekany szczypiorek

Przygotowanie:

Kotlety sojowe namoczyć w gorącej wodzie. Gdy będą miękkie, odcisnąć z nich wodę i pokroić w paski. Do małego garnka wlać wodę i sos sojowy i dokładnie wymieszać z mąką ziemniaczaną. Wrzucić pędy bambusa i kotlety sojowe, wsypać przyprawy i zagotować, mieszając. Pod koniec gotowania dodać szczypiorek, wlać ocet ryżowy i jeszcze chwilę gotować. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.
Nadesłał(a) Shaera, dnia: 2008-03-20 19:45:38.216
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pędy bambusa z warzywami i tofu (wegańska)
Chińszczyzna z groszkiem, brokułami i pędami bambusa (wegańska)
Ryż zapiekany z warzywami, ciecierzycą i pędami bambusa (wegańska)
Zupa z bambusa (wegańska)
Kaszmirski ryż (na mleku, z pędami bambusa, kukurydzą i kiełkami soi) (lakto-wege)
Tofu z shitake i pędami bambusa w kwaśnym sosie chińskim (wegańska)
Wiosenna sałatka z marchewki, ogórka i pomidora z pędami bambusa i sosem chili (wegańska)
Potrawka chińska - ryż z warzywami, pędami bambusa i grzybami mun (wegańska)
Sushi Wanieczka z pędami babmusa i ogórkami kiszonymi (wegańska)
Makaron ryżowy z warzywami, bambusem i grzybami mun (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas