
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:400 g ryżu
3 marchewki 400 g selera 3 pory 100 g siekanych włoskich orzechów sól pieprz 3 łyżki natki do przyozdobienia 1 łyżka octu ziołowego 5 łyżek oleju słonecznikowego 2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie:
Ryż opłukać, gotować w dużej ilości wody 17 minut, odcedzić. Marchew i selera pokroić w słupki, pory w krążki. Wymieszać, połączyć z ryżem, dodać orzechy, sól i pieprz. Ocet, olej i sok z cytryny ukręcić - polać nim sałatkę. Wymieszać, posypać natką. Na 15 minut przed podaniem wstawić do lodówki.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałatka ryżowa z brzoskwiniami, ananasem i orzechami (wegańska)Żółta sałatka ryżowa z orzechami włoskimi i kukurydzą (lakto-wege) Chłodnik ryżowo-warzywny (wegańska) Zapiekanka ryżowo–warzywna (z włoszczyzną) (bez ograniczeń) Pikantna sałatka warzywna (bez ograniczeń) Warzywna sałatka ze "śledziem" (wegańska) Zupa pomidorowa z orzechami i tofu warzywnym (wegańska) Sałatka z cykorii z orzechami (wegańska) Sajgonki z nadzieniem ryżowo-pieczarkowo-warzywnym (wegańska) Płatki ryżowe z wiórkami kokosowymi, rodzynkami i orzechami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |