7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Minimalistyczny sos tatarski do jajek na miękko

Pomyśleć, że kiedyś żyłam nieoświecona i jadłam jajka bez sosu, dzisiaj kręcę nosem, kiedy nie ma składników na sos i odmawiam zjedzenia "gołych" jajek ;) Polecam!



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

majonez
ogórki kiszone
cebula

Przygotowanie:

Prościzna, ogórka i cebulę pokroić w kostkę, dodać majonez. Et voila! ;)

Wskazówki i uwagi:

Jajka ugotować na miękko - czyli jak się dowiedziałam nie tak dawno, hehe, wrzucamy jajka na wrzącą wodę i gotujemy 3,5 min.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2008-04-08 06:03:50.045
Źródło/autor przepisu: oświecona zostałam przez osobistego wujka ;]
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Tatarska omaćka (sos tatarski) (ovo-wege)
Sos tatarski (bez ograniczeń)
Sos tatarski z tofu – zamiast majonezu (wegańska)
Sos "tatarski" na bazie tofu i mleka sojowego (wegańska)
sernik miękki i puszysty (bez ograniczeń)
Sos koperkowy do jajek na twardo (lakto-wege)
Maślaki po litewsku - w sosie śmietanowo-chrzanowym z jajkiem (bez ograniczeń)
Sałatka z brukwi z papryką, jajkiem i sosem czosnkowym (bez ograniczeń)
Sos musztardowo-miodowy do jajek na twardo (wegańska)
Minimalistyczna zupa z czerwonej soczewicy z czosnkiem i curry (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas