
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Minimalistyczny sos tatarski do jajek na miękkoPomyśleć, że kiedyś żyłam nieoświecona i jadłam jajka bez sosu, dzisiaj kręcę nosem, kiedy nie ma składników na sos i odmawiam zjedzenia "gołych" jajek ;) Polecam!
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:majonez
ogórki kiszone cebula Przygotowanie:
Prościzna, ogórka i cebulę pokroić w kostkę, dodać majonez. Et voila! ;)
Wskazówki i uwagi:Jajka ugotować na miękko - czyli jak się dowiedziałam nie tak dawno, hehe, wrzucamy jajka na wrzącą wodę i gotujemy 3,5 min.
Nadesłał(a) autor anonimowy,
dnia: 2008-04-08 06:03:50.045
Źródło/autor przepisu: oświecona zostałam przez osobistego wujka ;]
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Tatarska omaćka (sos tatarski) (ovo-wege)Sos tatarski (bez ograniczeń) Sos tatarski z tofu – zamiast majonezu (wegańska) Sos "tatarski" na bazie tofu i mleka sojowego (wegańska) sernik miękki i puszysty (bez ograniczeń) Sos koperkowy do jajek na twardo (lakto-wege) Maślaki po litewsku - w sosie śmietanowo-chrzanowym z jajkiem (bez ograniczeń) Sałatka z brukwi z papryką, jajkiem i sosem czosnkowym (bez ograniczeń) Sos musztardowo-miodowy do jajek na twardo (wegańska) Minimalistyczna zupa z czerwonej soczewicy z czosnkiem i curry (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |