
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Makaronowa sałatka wenecka (z mozarellą, figami i słonecznikiem)
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:500 g makaronu rurek
400 g sera mozarella 5 fig 100 g pestek słonecznika sos: 1 cebula 6 łyżek octu winnego 5 łyżek oleju sól pieprz szczypta cukru bazylia Przygotowanie:
Makaron gotować 8 minut we wrzącej wodzie. Pestki słonecznika uprażyć na rumiano na patelni bez tłuszczu. Cebulę posiekać. Ocet, olej, sól, pieprz, cukier i posiekaną cebulę wymieszać. Sosem polać makaron i pestki - odstawić na 30 minut.
Figi i mozarellę drobno pokroić i dodać do sałatki.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałatka z mozarelli i pomidorów (lakto-wege)Sałatka z rukoli z mozarellą i pomidorkami (lakto-wege) Włoska sałatka makaronowa (lakto-wege) Makaronowa sałatka z ciecierzycą (wegańska) Sałatka makaronowa z ogórkami (bez ograniczeń) Sałatka makaronowa z rukolą (wegańska) Sałatka z czerwonej kapusty z ananasem i mozarellą (lakto-wege) Sałatka z pomidorów i mozarelli z czosnkowym winegretem (lakto-wege) Sałatka pomidorowa z suszonymi pomidorami i mozarellą (lakto-wege) Ostra wiosenna sałatka z rzodkiewką, mozarellą i wasabi (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |