7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Makaronowa sałatka wenecka (z mozarellą, figami i słonecznikiem)



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

500 g makaronu rurek
400 g sera mozarella
5 fig
100 g pestek słonecznika

sos:
1 cebula
6 łyżek octu winnego
5 łyżek oleju
sól
pieprz
szczypta cukru
bazylia

Przygotowanie:

Makaron gotować 8 minut we wrzącej wodzie. Pestki słonecznika uprażyć na rumiano na patelni bez tłuszczu. Cebulę posiekać. Ocet, olej, sól, pieprz, cukier i posiekaną cebulę wymieszać. Sosem polać makaron i pestki - odstawić na 30 minut.

Figi i mozarellę drobno pokroić i dodać do sałatki.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-08-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: nieznane
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z mozarelli i pomidorów (lakto-wege)
Sałatka z rukoli z mozarellą i pomidorkami (lakto-wege)
Włoska sałatka makaronowa (lakto-wege)
Makaronowa sałatka z ciecierzycą (wegańska)
Sałatka makaronowa z ogórkami (bez ograniczeń)
Sałatka makaronowa z rukolą (wegańska)
Sałatka z czerwonej kapusty z ananasem i mozarellą (lakto-wege)
Sałatka z pomidorów i mozarelli z czosnkowym winegretem (lakto-wege)
Sałatka pomidorowa z suszonymi pomidorami i mozarellą (lakto-wege)
Ostra wiosenna sałatka z rzodkiewką, mozarellą i wasabi (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas