
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:5 dag drożdży
0,5 litra ciepłej wody 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru 0,5 kg mąki tortowej pestki słonecznika, dyni, siemie lniane, płatki owsiane, otręby pszenne lub mąka razowa żytnia ile kto lubi ;) [w przepisie oryginalnie jest wszystkiego po 0,5 szklanki z wyjątkiem płatków (1,5 szklanki) i siemienia] Przygotowanie:
Wszystkie składniki wymieszać, zostawić na pół godziny, żeby ciasto urosło. Wlać ciasto do formy, nagrzać piekarnik, upiec chlebek i zajadać się ze smakiem ;)
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C i przy termoobiegu pieczemy 0,5 godziny. Jeśli bez termoobiegu nagrzewamy do 180 stopni C i pieczemy godzinę. ![]() Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Zdjęcia do przepisu:![]() Nowe komentarze:
Świetny przepis. Musiałam dać co prawda trochę mniej wody i trochę więcej mąki, ale chlebek (2 niskiexdługie bochenki) wyszedł rewwwwelacyjny.
sharmelana 2008-04-14 20:43:31.442 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Chleb na zakwasie z płatkami i ziarenkami (wegańska)Chlebek szpinakowy (lakto-wege) Chlebek Pychotka (wegańska+miód) Chlebek z Ardei (wegańska) Chlebek do zup (wegańska) Ziarenka jako pikantna posypka do sałatek typu grecka (wegańska) Drożdżowy chlebek bananowy (lakto-wege) Chlebek orzechowo-warzywny (bez ograniczeń) Pyszny długowieczny chlebek (wegańska) Wegański korzenny chlebek (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~pajka 2008-07-29 15:00:59.494