
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Apetyczna pasta szpinakowa z czosnkiem i twarogiem lub tofuBardzo prosta w przygotowaniu, śliczna, smaczna i błyskawicznie znika :) Najlepsza z jasnym pieczywem.
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1/4 kg szpinaku świeżego (w ostateczności może być mrożony)
200 g twarogu albo tofu oliwa ząbek czosnku sól pieprz kolendra mielona Przygotowanie:
Gotujemy liście szpinaku, następnie dobrze odcedzamy, wręcz wyciskamy sok. Liście kroimy, ser rozduszamy widelcem, mieszamy, dodajemy oliwę (jej ilość uzależniam od tłustości twarogu) i przyprawy. I gotowe!
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pasta awokado z twarogiem, czosnkiem i koperkiem (lakto-wege)Apetyczna gryczana zapiekanka / zasmażanka z twarogiem i pestkami słonecznika (lakto-wege) Kotlety szpinakowe z tofu (wegańska) Zupa szpinakowa z czosnkiem, zabielana (lakto-wege) Pasta fasolowa z czosnkiem (wegańska) Pasta z awokado z czosnkiem (wegańska) Pasta brokułowa z czosnkiem (wegańska) Pasta z tofu i tahini (wegańska) Orzechowa pasta z tofu (wegańska) Pasta pomidorowa z tofu (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Na początku trochę byłem zaskoczony smakiem i nie powiedziałbym, że smaczne, ale jak się przyzwyczaiłem to muszę przyznać, że dobre. Zaraz wrzucę na kanapkę :)
pmiszcz 2013-07-03 20:40:21.225