7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Brokułowe "2 w 1"

Reszta zmiksowanego przypadkiem sosu (brokuły były troszkę za twarde, więc wrzuciłam całość do malaksera) po nocy w lodówce okazała się pyszną pastą do kanapek.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 średni brokuł
słodka śmietanka (opakowanie 0,2 l, ale jeśli chcemy mieć potem pastę to nie dajemy całego, sos na ciepło powinien być dość gęsty)
10 dag rokpolu
czosnek
oliwa
pieprz

Przygotowanie:

Brokuły dzielimy na różyczki, gotujemy. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy czosnek, potem dodajemy śmietankę i pokruszony rokpol. Jak ser się rozpuści, dorzucamy ugotowane brokuły (jeśli jesteście niecierpliwi można naraz wrzucić śmietanę, ser i brokuły, nic się nie stanie).

Trzymamy wszystko razem na patelni przez jakieś 3 minutki, żeby się przegryzło. I mamy pyszny sos do makaronu.

Jeśli wybierzemy opcję zmiksowaną i zostanie nam coś sosu, wstawmy na noc do lodówki; będzie pyszna pasta do kanapek na śniadanie.

Wskazówki i uwagi:

Kategoria: sosy i dipy; dodatki do kanapek
Nadesłał(a) Tili, dnia: 2008-04-19 14:58:28.685
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Brokułowa surówka (wegańska & RAW)
Brokułowa przekąska (wegańska)
Brokułowy rosołek (wegańska)
Kuleczki brokułowo-arachidowe (lakto-wege)
Krem brokułowy na zimno (lakto-wege)
Farsz brokułowo-różnisty (lakto-wege)
Pasta brokułowo - bakłażanowa (wegańska)
Naleśniczniki zielone brokułowe (bez ograniczeń)
Sałatka pieczarkowo-brokułowa (bez ograniczeń)
Kotlety brokułowo-jaglane (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas