
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 kg gruszek
2 szkl. mąki pszennej razowej 1 szkl. zmieszanych: - pestek dyni - słonecznika - orzechów włoskich - i laskowych 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka oleju do formy Przygotowanie:
Orzechy zmielić w maszynce. Obrane gruszki zmiksować na masę, dodać mąkę, zmielone orzechy, cynamon i dokładnie wymieszać.
Jeśli ciasto jest za rzadkie, dodać mąki; gdy za gęste - dodać wody. Wyłożyć masę na formę posmarowaną olejem i piec przez ok. 30-40 min.
Nadesłał(a) chioma,
dnia: 2008-06-08 00:47:38.787
Źródło/autor przepisu: 'Kuchnia wegańska' pod red. Adnieszki Olędzkiej, Oficyna Wydawnicza Vega
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ciasto gruszkowo - jabłkowe (wegańska)Razowe ciasto czekoladowe z burakami (bez ograniczeń) Ciasto na pizzę 5 (z mąki białej i razowej) (wegańska) Zupa koperkowa z lanym ciastem razowym dla malucha (wegańska) Makowiec wegański z razowego ciasta drożdżowego (wegańska) Razowiec na bananach czyli bananowe ciasto z mąki razowej (wegańska) Chutnej śliwkowo-gruszkowy (wegańska) Muffiny gruszkowo-orzechowe (wegańska) Sok jabłkowo-gruszkowy (wegańska) Chutney gruszkowy (do słoików) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |