7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób4 lub 2 kostki [mniej intensywny smak] bulionu oliwa z oliwek lub warzywnego (pierwszy jest lepszy, ale z drugim też wychodzi wyśmienita)
2 czerwone cebule (kolorystycznie ładniejsza, może być biała) 3 obrane marchewki 4 obrane łodygi selera naciowego 2 obrane średnie ziemniaki olej do smażenia (oryginalnie z pestek winogron); ja użyłem słonecznikowego 100 g fasolki szparagowej świerzej oczyszczonej / fasola mrożona 350 g białej kapusty 500 g pomidorów pelati lub zwykłe (ok. 2 puszki) 150 g ryżu arborio / inny biały fasola biała w puszce sól, pieprz natka selera do dekoracji Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Szparagi po mediolańsku (pieczone pod parmezanem i bułką tartą z estragonem) (lakto-wege)Zupa ogórkowa (lakto-wege) Zupa bakłażanowa (wegańska) Zupa marchewkowa (wegańska) Zupa czosnkowa 5 (lakto-wege) Zupa z rydzów (lakto-wege) Zupa minestra (lakto-wege) zupa selerowa 1 (lakto-wege) Zupa ziemniaczana (lakto-wege) Zupa koperkowa (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~bulek_nologin 2009-04-15 12:45:37.653