7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Marchew po mazursku (duszona w sosie mlecznym)Słodycz marchewki przełamana słonym smakiem - wspaniałe! Podawać jak marchew duszoną (również do obiadu) lub jako potrawę samodzielną z dodatkiem pieczywa.
Średnia ocena:
[5.0
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [2]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 3 osób0,5 kg marchewki pokrojonej w kostkę (może być mrożona) lub startej na grubej tarce
1 szkl. mleka (zwykłego lub sojowego) łyżka oleju lub masło/margaryna 1-2 łyżki mąki do zagęszczenia sól (sporo) cukier (ciut) Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Marchew duszona z cebulą (wegańska)Marchew w sosie beszamelowym (bez ograniczeń) Marchew z porem i imbirem (sos) (wegańska) Marchew duszona z dodatkiem czosnku i goździków (wegańska) Marchew duszona z czosnkiem, harissą i kminkiem (wegańska) Sos pomidorowy na mączno-mlecznej zasmażce (lakto-wege) Warzywa (ziemniaki, marchew, papryka) w sosie curry-kokos (wegańska) Brukselka duszona w sosie pomidorowym (wegańska) Marchew z jarzynami (lakto-wege) marchew glazurowana (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Darek 2005-08-10 00:00:00.0