
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Kostki tofu w słonym karmelu i sezamiePrzepis kuchni japońskiej.
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska+miód
Składniki:kostka tofu
mąka olej do smażenia (najlepiej rafinowany sezamowy) 2 łyżki cukru (miód też daje radę) 2 łyżki sosu sojowego sezam Przygotowanie:
Tofu pokroić w kostkę o boku 2-3 cm, zalać wrzątkiem w miseczce na ok. minutę. Wyjmować z wody i panierować z mące. Tofu podsmażyć na oleju.
W osobnej filiżance/ miseczce wymieszać cukier/ miód z sosem sojowym. Mieszanką polać tofu i podgrzewać do czasu powstania karmelu, w którym kosteczki tofu trzeba dokładnie obtoczyć. Kiedy tofu będzie już w całości pokryte karmelem, obtoczyć je w sezamie.
Nadesłał(a) hiden,
dnia: 2008-06-01 19:41:07.679
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sznycle z tofu w sezamie (ovo-wege)Kotletki z tofu w sezamie (wegańska) Kostka piaskowa (z tofu) (wegańska) Musztardowa kostka tofu (wegańska) Ziemniaki w karmelu (wegańska) Brokuły z kalafiorem w sezamie (wegańska) Paluszki słone z czekoladą (wegańska) Kruche słone paluszki (wegańska) Kotlety co się je w pracy (sojowe w sezamie) (wegańska) Tartaletki ze szpinakiem i słonym bundzem (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
efedrina 2013-04-30 15:29:37.228