7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Bakłażan faszerowany ryżem z mieszanką chińską i paprykąTrochę czasochłonne, ale pyszne ;)
Średnia ocena:
[5.0
z 3 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 2 osób1 bakłażan
pół szklanki ryżu (czerwonego, brązowego, białego... jak kto lubi ;]) 1 cebula czerwona trochę mniej niż 1/2 mrożonki chińskiej (marchew, kiełki fasoli Mung, papryka, por, cebula, pędy bambusa, grzyby mun) ew. szpinak (mrożony w brykiecie albo kilka liści świeżego) 1/2 papryki (ja użyłam żółtej) 1/2 średniego pomidora 4 oliwki 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól inne przyprawy - ja dałam: - vegetę "vega" firmy Provita - bazylię - tymianek - czosnek granulowany - pieprz oliwa do smażenia Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Amarsotto z pieczarkami i mieszanką chińską (wegańska)Sos z mieszanką warzyw chińskich (wegańska) Zielona papryka faszerowana tofu i ryżem (wegańska) Papryka faszerowana ryżem i pieczarkami, z sosem pomidorowym (ovo-wege) Papryka faszerowana pieczarkami z ryżem i oliwkami (wegańska) Sajgonki z mieszanką chińską gotowane na parze (wegańska) Bakłażan z ryżem i pomidorem (wegańska) Papryka faszerowana ryżem z marchewką i groszkiem, pieczona w pomidorach (lakto-wege) Papryka faszerowana soją (ovo-wege) Papryka faszerowana cukinią (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |