
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Makaron z suszonymi pomidorami, tofu i rukoląRukola dzięki króciutkiemu podsmażeniu traci większość swojej goryczki zachowując jednak jędrność i wprowadza do potrawy przyjemny, świeży smak. Zdecydowany akcent suszonych pomidorów kontrastuje natomiast z delikatnym tofu i makaronem. To autorski pomysł mojego Wojtka, na stałe wszedł do naszego menu :)
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:makaron - używamy różnych, czasem nawet połamanego spaghetti ;)
sól suszone pomidory tofu naturalne rukola olej lub oliwa z oliwek do smażenia (można wykorzystać olej z suszonych pomidorów) Przygotowanie:Gotujemy makaron.
W tym czasie suszone pomidory kroimy w paseczki, a tofu w drobniejszą lub grubszą kostkę. Oba składniki wrzucamy na patelnię i smażymy, aż tofu się troszkę przyrumieni. Dodajemy opłukaną i osuszoną rukolę, mieszamy przez chwilę, aż rukola "oklapnie", ale nie za długo, żeby nadal zachowała jędrność. Przekładamy natychmiast z patelni, nawet jeśli makaron nie jest jeszcze gotowy. Wszystko razem mieszamy, żeby makaron przeszedł aromatem pozostałych składników. Można dosolić do smaku. Smacznego :) ![]() Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Zdjęcia do przepisu:![]() ![]() ![]() Nowe komentarze:![]() majczi 2014-04-30 17:31:19.906 ![]() patrycccja 2014-04-19 15:47:31.256 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami (wegańska)Makaron z pieczarkami i suszonymi pomidorami (wegańska) Włoska sałatka makaronowa z rukolą, serem owczym i suszonymi pomidorami (lakto-wege) Makaron razowy z sosem z awokado i suszonymi pomidorami (lakto-wege) Sałatka z szafranowym makaronem i suszonymi pomidorami (wegańska) Kanapki zawijane z suszonymi pomidorami i tofu (lakto-wege) Farsz - szpinak, tofu i pomidory suszone (wegańska) Makaron z serkiem topionym i rukolą (lakto-wege) Makaron ze szpinakiem, tofu, pieczarkami i pomidorami (wegańska) Makaron sojowy z tofu, pomidorami i groszkiem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Pyszny, sycący, zdrowy, superszybki obiad. Dodałam czosnek, a rukolę wrzuciłam na patelnię tuż przed zdjęciem z ognia. Na talerzach posypałam prażonymi pestkami dyni. Obiad w 15 minut. To się nazwya fast food po wegańsku :-)))))))
~Marta 2015-07-21 18:08:44.776