
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Nadziany pomidorek (z bakłażanowo-cukiniowym farszem)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:duży pomidor
bakłażan cukinia seler/ cebula pieczarka kozi ser (można pominąć) tymianek dużo majeranku pietruszka pieprz ziołowy ew. czosnek Przygotowanie:
Warzywa (poza oczywiście pomidorem) drobno kroimy i gotujemy na parze. Z pomidora odkrawamy górkę (czapeczkę) i wydrążamy środek tak, aby nie naruszyć ścianek.
Środek wrzucamy do małego garnuszka, dodajemy tymianek, dużo majeranku, pietruszkę, pieprz ziołowy i ew. ciut czosnku. Dodajemy warzywa i wygotowujemy wodę. Dokładamy serek i powstały farsz odsączamy na sitku (wodę zostawiamy na zupę :). Wrzucamy farsz do pomidora i kładziemy jeszcze plasterek sera. Smacznego! ![]() Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Bakłażanowo-cukiniowo-pomidorowe danie śródziemnomorskie na lato (wegańska)Farsz cukiniowo-pieczarkowy (np. do naleśników) (wegańska) Farsz bakłażanowy z papryką i pomidorami, do naleśników (wegańska) Aromatyczne pierożki z nadzieniem pieczarkowo-cukiniowo-bakłażanowym i sosem rozmarynowym (lakto-wege) „Lasagne” cukiniowe z farszem z kaszy i szpinakowym (lakto-wege) Zupa bakłażanowa (wegańska) Pomidorek (napój z sokiem z kiszonej kapusty) (wegańska & RAW) Muffiny cukiniowe (wegańska) Cukiniowa tarta (bez ograniczeń) Zupa-krem bakłażanowa (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |