7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Majonez z ryżu

Na serio smakuje majonezowo.

Średnia ocena: [2.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

1/2 szklanki ugotowanego ryżu brązowego
sok z cytryny
1/2 łyżeczki zmielonej gorczycy
2 łyżki oleju lnianego
sól
pieprz
1,5 łyżki mąki z amarantusa

Przygotowanie:

Wszystko miksujemy na jednolitą masę.
Nadesłał(a) zima, dnia: 2008-07-16 21:49:58.833
Źródło/autor przepisu: Kuchnia weganki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:


spróbowałam i nie smakuje mi. nie przypomina szczególnie majonezu i o wiele za mocno smakuje olejem lnianym (a dodałam go i tak mniej niż połowę, resztę zastępując słonecznikowym). a dla moich kubków smakowych na tyle nieatrakcyjny, że nawet jako sos-nie-związany-z-majonezem się nie kwalifikował...
sonnentau 2013-01-24 01:14:55.048

Hm, powiem szczerze że jestem sceptyczna... surowa mąka? Do tego olej lniany? On ma specyficzny smak, nawet rafinowany - do majonezu bym go akurat nie użyła. Wam rzeczywiście smakuje??
~pat 2010-03-15 22:22:41.967

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pokrzywy w majonezie (ovo-wege)
Majonez domowy (ovo-wege)
Majonez tradycyjny (ovo-wege)
Majonez muślinowy (bez ograniczeń)
Majonez czosnkowy (bez ograniczeń)
Majonez z ziemniaków (wegańska)
Majonez fasolowy (wegańska)
Majonez koktajlowy (bez ograniczeń)
Majonez dziadziusia (wegańska)
Majonez z awokado (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas