7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Galaretki jabłkowo-sezamowe

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

szklanka soku z jabłek
kilka łyżek tahini
sok z cytryny
niecała łyżeczka agaru
bakalie - jakie chcemy
wiórki kokosowe

Przygotowanie:

Zagotowujemy sok jabłkowy i tahini z sokiem z cytryny i agarem. Do salaterek wkładamy bakalie i wiórki. Doprowadzamy sok do wrzenia i wlewamy do salaterki. Po ostudzeniu wkładamy do lodówki. Po kilku godzinach mamy pyszną galaretkę.
Nadesłał(a) zima, dnia: 2008-07-23 20:46:20.401
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

przyznaje, ze robilam w proporcjach 0,5 l soku i 0.5 l wody + 10 g agaru. do tego nie dodaje kokosa i cytryny, ale bakalii wiecej (ja dalam rodzynki, suszone jablka i morele. swietna jest tez suszona zurawina). Generalnie galaretka rewelacja!! dzieki :)
Abulla 2008-08-18 22:21:14.45

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ciasto z galaretką (wegańska)
Biszkopt z owocami i galaretką (bez ograniczeń)
Mleko sezamowe (wegańska)
Bananowiec z galaretką bez pieczenia (wegańska)
Ciasto truskawkowe z kremem i galaretką (wegańska)
Wegańskie ciasto z budyniem i galaretką (wegańska)
Ciasto z galaretką "zielone jabłuszko" (wegańska)
Sos sezamowy "Tahini" (wegańska)
Smażony ser w sezamowej panierce (lakto-wege)
Kotlety sojowe w panierce sezamowej (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas