
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:parę liści sałaty
trochę wakame (suszone wodorosty), tak 10 gramów duży pomidor cebula czerwona lub biała dressing: 3 łyżki wody 1 łyżka oliwy 1 łyżka octu 1 łyżka cukru 1 łyżka sosu sojowego 1 ząbek czosnku trochę sezamowych ziarenek Przygotowanie:
Rozłożyć na talerzyku poszarpane liście salaty, w środku ułożyć górkę z namoczonych w dużej ilości zimnej wody wakame (znacznie zwiększa objętość), porządnie odciśniętych z wody, poukładać wokół cząstki pomidora i wiórki z cebuli.
Przygotować dressing, dobrze wymieszać jego składniki, polać sałatkę, wierzch posypać ziarenkami sezamu. Wskazówki i uwagi:Trzeba uważać, żeby całość nie wyszła zbyt mokra. Dlatego sałata powinna być sucha, glony dobrze odciśnięte, a dressing dolewany stopniowo.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Japońska sałatka z wodorostów arame, papryki i kukurydzy (wegańska)Wegański paprykarz "krakowski" z dodatkiem glonów wakame (wegańska) Makaron ryżowy z wodorostami oraz warzywami duszonymi (wegańska) Zupa-krem z czerwonej soczewicy, ryżu i miso z algami wakame (wegańska) Wodorosty hijiki "made in China" (z warzywami i sosem słodko-kwaśnym) (wegańska) Sałatka Caprese (lakto-wege) Sałatka z amarantusem 2 (wegańska+miód) Sałatka z jajek (ovo-wege) Sałatka szopska (lakto-wege) Sałatka wielosmakowa (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |