7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Seitan czyli chińskie "mięso"Seitan jest w przygotowaniu nietrudny, lecz trochę czasochłonny. Nie należy przesadzać z objadaniem się seitanem ze względu na wysoką zawartość białka (jest to po prostu przyprawiony gluten). Można go piec, smażyć, grillować, wędzić itd. A później podawać z ryżem, z ziemniakami, z chlebem, jak kto woli. Bardzo dobry jest wystudzony seitan w bułce z warzywami i sosem. Smacznego!
Średnia ocena:
[4.583333333333333
z 12 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [36]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:mąka pszenna
woda przyprawy, wskazany jest sos sojowy olej lub oliwa Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Gulasz z seitanem i warzywami (wegańska)Pomidorowy sos wegetariański z seitanem (wegańska) Kotlety z seitanu marynowanego z czosnkiem (wegańska) Chińska jajecznica (ovo-wege) Chińskie ciasteczka z wróżbą (ovo-wege) Makaron chiński na ostro (wegańska) Amarsotto z pieczarkami i mieszanką chińską (wegańska) Fasolka szparagowa na sposób chiński (wegańska) Makaron chiński z warzywami (po zabrzańsku) (wegańska) Szybkie danie chińskie - 5 smaków (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
VegePancur 2014-03-18 20:04:18.747