7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 4 osób225 g ryżu
3 ząbki czosnku 1 cebula 5 łyżek oliwy do smażenia szczypta szafranu sól pieprz 1 łyżeczka ziół prowansalskich natka do posypania 150 g tartego sera cheddar Przygotowanie:Czosnek i cebulę drobno posiekać. Oliwę rozgrzać na patelni, zeszklić cebulę i czosnek, dodać ryż i stale mieszając przyrumienić go.
Szafran rozpuścić w 2 łyżkach zimnej wody. Dodać do ryżu, do tego sól, pieprz i zioła prowansalskie. Zalać wodą i dusić ok. 20 minut. Zgasić gaz i pozostawić potrawę na ok. 5 minut w cieple, żeby ryż nabrał aromatu. Dodać drobno posiekaną natkę i posypać serem.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Risotto alla milanese (z szafranem i parmezanem) (lakto-wege)Halawa - Sudzi ka halawa (z szafranem i gałką muszkatołową) (wegańska) Risotto szczypiorkowe (wegańska) Risotto wegetariańskie po toskańsku (wegańska) Risotto fasolkowe po studencku (wegańska) Risotto z włoszczyzną i papryką (wegańska) "Risotto" z piekarnika, przepyszne (lakto-wege) Risotto ze szparagami i pieczarkami (wegańska) Risotto (ryż) z kurkami (wegańska) Pomidorowe risotto z cukinią i papryką (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |