7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 2 osób2 jaja rozdzielone
4 dag cukru 5 łyżek mleka lub śmietany, 10-12 dag mąki szczypta soli 40 dag rabarbaru lub 30 dag dyni lub jabłek olej do smażenia 5 dag cukru pudru Przygotowanie:Dynię lub jabłka obrać, utrzeć na tarce o dużych otworach, rabarbar obrać, pokroić w cienkie plasterki. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mleko lub śmietanę,ubitą pianę z białek, przesianą mąkę,osolić do smaku, wymieszać delikatnie.
Kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz, smażyć z obu stron na rumiano. Posypać cukrem pudrem. Jeść z apetytem! Smacznego i na zdrowie!
Nadesłał(a) Dana,
dnia: 2008-09-27 04:15:02.334
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia polska", Państwowe Wydawnictwo Ekonomiczne; W-wa 1990 r., wydanie XX XII
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Racuszki z rabarbarem (wegańska)Racuszki z dyni (bez ograniczeń) Słodkie racuszki z dyni (bez ograniczeń) Surówka z dyni i jabłek (lakto-wege) Racuszki z jabłkami (wegańska) Racuszki z jagodami (bez ograniczeń) Babeczki z rabarbarem (ovo-wege) Biszkopt z rabarbarem (bez ograniczeń) Racuszki z kwaśnego mleka (bez ograniczeń) Racuszki z płatków owsianych (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |