
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:15 dag kaszy kuskus
1 mały ogórek 3 pomidory 3 cebule dymki 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 4 łyżki drobno posiekanej mięty lub 1 łyżka suszonej 8 łyżek oliwy z oliwek lub oleju słonecznikowego 3 łyżki soku z cytryny świeżo zmielony czarny pieprz sól + kilka liści kruchej sałaty jako przyozdobienie Przygotowanie:
Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu. Obranego i pokrojonego w kostkę ogórka posolić i zostawić na 15 min. Potem odlać sok.
Kuskus wsypać do salaterki. Dołożyć kawałki ogórka, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, dymki pokrojone wraz ze szczypiorem oraz miętę i natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać. Polać oliwą i sokiem z cytryny, posolić, popieprzyć i znowu wymieszać. Salaterkę przykryć i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Przygotować duży talerz, ułożyć na nim liście sałaty i na sałatę przełożyć sałatkę. Wskazówki i uwagi:Zamiast kaszy kuskus można użyć arabską klaszę bulgur lub ugotowaną na sypko kaszę krakowską.
![]() Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałatka Tabuleh (Tabouleh) z dodatkiem ziół (wegańska)Sałatka ryżowa (jak Tabouleh, ale z ryżem) (wegańska) Taboulé / Tabouleh czyli sałatka z kuskusu lub kaszy bulgur (wegańska) Taboule (Tabouleh) (wegańska) Sałatka Caprese (lakto-wege) Sałatka z amarantusem 2 (wegańska+miód) Sałatka z jajek (ovo-wege) Sałatka szopska (lakto-wege) Sałatka wielosmakowa (lakto-wege) Sałatka pod gruszą (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |