
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Pasztet grzybowy (ze świeżych grzybów)Nadaje się do kanapek, można go podać do obiadu z surówkami oraz na stół świąteczny.
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:ok. 1 kg świeżych grzybów
1 szklanka bułki tartej 1,5 szklanki mleka sojowego 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej 3 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka sosu sojowego majeranek bazylia jarzynka pieprz czarny gałka muszkatołowa imbir olej do podsmażenia cebuli + sezam lub potłuczone orzechy do wysypania formy Przygotowanie:
Grzyby gotujemy w osolonej wodzie i mielimy (możemy użyć blendera). Bułkę tartą zalewamy mlekiem sojowym i odstawiamy na pół godziny, troszkę mleka zostawiamy do rozrobienia mąki ziemniaczanej. Cebule siekamy i podsmażamy. Składniki łączymy, dajemy posiekany czosnek, przyprawy i zioła. Masę dokładnie mieszamy.
Formę smarujemy tłuszczem i obsypujemy orzechami lub sezamem, Wykładamy masę i wyrównujemy. Pieczemy w piekarniku ok. 40-50 min, w temp. 180 st. C. Pasztet wyjmujemy z formy po ostygnięciu. ![]() Źródło/autor przepisu: przepis ten powstał na drodze moich eksperymentów
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos grzybowy ze świeżych grzybów i warzyw (wegańska)pasztet strączkowo - grzybowy (wegańska) Zupa grzybowa z natką (z grzybów suszonych) (wegańska) Zupa grzybowa czysta (z grzybów suszonych) (wegańska) Gulasz ze świeżych grzybów, papryki i pomidorów (wegańska) Grzybowe wstążeczki - ze świeżymi grzybami i natką (wegańska) Kremowa zupa jarzynowo-grzybowa ze świeżych maślaków lub prawdziwków (lakto-wege) Kotlety z grzybów (ovo-wege) Solanka grzybowa (lakto-wege) Masło grzybowe (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |