7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka z fenkuła (korzenia kopru włoskiego) na ciepło

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

1 korzeń kopru włoskiego (lub połowa, jak jest duży)
2 pomidory
1 cebula
kilka czarnych oliwek (z zielonymi też jest pycha)
olej z oliwy do smażenia
sól
pieprz
bazylia (świeża lub suszona)

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w kostkę i smażyć w odrobinie oleju (ok. 5 min. na małym ogniu). Koper pokroić w nierówne paski, włożyć do woka i dusić ok. 10 min (dalej na małym ogniu). Mieszać co chwilkę. Pokroić pomidory w kostkę i dodać do woka razem z oliwkami. Mieszać co chwilkę. Zwiększyć ogień i dusić ok. 10 min. Przyprawić.

Danie udekorować natką kopru.

Wskazówki i uwagi:

Najlepiej użyć głębokiej patelni, np. woka.
Nadesłał(a) vegAnka007, dnia: 2008-10-30 05:25:28.73
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

przepisałem na zad z przyrody!
~:-) 2011-12-06 15:23:34.73

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Surówka z kopru włoskiego (fenkuła) i pomidorów (wegańska & RAW)
Ziemniaki smażone/pieczone z nasionami kopru włoskiego (wegańska)
Sałatka z kalafiora, kukurydzy i kopru (ovo-wege)
Sałatka szpinakowa na ciepło (lakto-wege)
Sałatka z tofu wędzonym i pomidorami na ciepło (lakto-wege)
Sałatka z porów na ciepło, z kiełkami i parmezanem (lakto-wege)
Sałatka na ciepło z kalafiora z jajkiem i czosnkiem (ovo-wege)
Ciepło-zimna sałatka z pomidorów i soczewicy z pestkami (wegańska)
Sałatka na ciepło z brązowego ryżu i soczewicy (wegańska)
Włoska sałatka makaronowa (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas