
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Fasolka "niebo w gębie"Zarąbiście zarąbisty przepis na fasolkę: jabłuszka, marchewka i pomidorowy sos świetnie się komponują ^^ wprowadziłam kilka zmian do oryginalnego przepisu, podaję więc moją wersję :P
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:200 g moczonej przez noc czerwonej fasoli lub fasola z puszki
4 marchewki 2 jabłuszka 3 cebule olej do smażenia słoik przecieru pomidorowego 2 łyżki melasy pół łyżki oregano 2 łyżki musztardy (najlepiej takiej z całymi ziarenkami) Przygotowanie:
Gotujemy fasolkę aż będzie miękka, ewentualnie możemy użyć z puszki. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, marchewki obieramy. Marchewy i jabłka trzemy na tarce o grubych oczkach na niezbyt długie farfocle. Cebulkę siekamy.
Cebulę, marchew i jabłka wrzucamy na patelnię i smażymy na patelni. Dajemy cały słoik przecieru pomidorowego (ja lubię dużo :P), wody jak trzeba, melasę, oregano, musztardę i ugotowaną fasolę. Smażymy jeszcze kilka minut razem i jemy.
Nadesłał(a) _franca_,
dnia: 2008-11-15 21:24:14.545
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Pyszne wyszło :) Użyłam fasoli z puszki, bez zalewy. Na następny raz dla eksperymentu zrezygnuję z melasy - teraz trochę za słodkie wyszło. Myślę, że same jabłuszka w roli słodzika wystarczą :)
~Mycha 2012-06-18 17:51:06.402 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kremowa fasola (lakto-wege)Zapiekanka z fasolką (bez ograniczeń) Fasolka "po bretońsku" (wegańska) Fasola po mołdawsku (wegańska) Fasolka po meksykańsku (wegańska) Fasola zapiekana (wegańska) Fasola z pieczarkami (wegańska) Fasolka z Nordmaru (wegańska) Smalec z fasoli (wegańska) Fasolka po studencku (biała fasolka w sosie pomidorowym) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
kamula77 2013-09-10 13:41:17.895