
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Tahini pomidorowo-nasionkowe do kanapekPasta kanapkowa.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:3 łyżki tahini
garść suszonych pomidorów 2 liście świeżej bazylii 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 czerwona cebula 1 duża pieczarka migdały, słonecznik, pestki dyni, siemię lniane - wszystkiego po trochu Przygotowanie:
Pomidory zalać gorącą wodą, parzyć przez kilka minut. Posiekać cebulę i pieczarkę, udusić na wolnym ogniu. Nasiona i migdały zalać gorącą wodą, parzyć minutę.
Wszystkie składniki, po ostygnięciu, zmiksować. Dodać tahini i dokładnie wymieszać. Wskazówki i uwagi:Podawać z żytnim pieczywem poglancowanym oliwą z oliwek.
![]() Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pomidorowa pasta do kanapek ze słonecznika (wegańska)Paćka pomidorowo-oliwkowa do kanapek (wegańska) Mleko nasionkowe (sezamowo-słonecznikowe) (wegańska) Kanapki z buzią (lakto-wege) Poranne kanapki (wegańska) Pasta z tofu i tahini (wegańska) zupa minestrone z tahini (wegańska) Sos sezamowy "Tahini" (wegańska) Domowe tahini do hummusu (wegańska) Avohini = awokado + tahini (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |