7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:brukselka 80 dag
ryż 1 szklanka mleko 2 szklanki śmietana 0,5 szklanki jaja 2 szt. utarty ser żółty 1 łyżka cukier pieprz gałka muszkatołowa tłuszcz 2 łyżki tarta bułka Przygotowanie:Ryż ugotować na mleku na sypko. Brukselkę oczyścić, ugotować, odcedzić. Śmietanę rozprowadzić taką samą ilością wywaru z brukselki, wbić jaja, dodać utarty ser, przyprawy, cukier do smaku, staranie rozmieszać.
Brukselkę połączyć z ryżem, włożyć do naczynia wysmarowanego tłuszczem i wysypanego bułką tartą, zalać przyprawioną śmietaną i zapiec w piekarniku. Wskazówki i uwagi:Dodałem więcej sera, podawałem dodatkowo z sosem śmietankowym.
Nadesłał(a) szoki,
dnia: 2008-12-06 13:34:39.653
Źródło/autor przepisu: wg "Vademecum wegetarianina" Jana Kucharczyka
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Brukselka z jajkiem i pomidorem zapiekana w śmietanie (bez ograniczeń)Dynia zapiekana z ryżem (ovo-wege) Zapiekany ryż z jabłkami (wegańska) Ryż zapiekany z jabłkiem - mniammmmmm (lakto-wege) Ryż na mleku zapiekany z jabłkami (bez ograniczeń) Zapiekany ryż w sosie truskawkowym (na słodko) (lakto-wege) Ryż z pieczarkami zapiekany pod żółtym serem (lakto-wege) Ryż zapiekany z warzywami, ciecierzycą i pędami bambusa (wegańska) Brukselka duszona w marchewce (wegańska) Brukselka z kasza gryczaną (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |