7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Szybka indyjska pasta z soczewicy (z tahini i czosnkiem)Idealna do kanapek oraz jako dip ;]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1/2 szklanki czerwonej soczewicy
1 łyżka stołowa tahini 4 pieczarki 3 łyżeczki przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku garam masala curry pieprz sól Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Tahini (sos/pasta z sezamu) z czosnkiem (wegańska)Bardzo prosta i szybka zupa z soczewicy (z koncentratem i czosnkiem) (wegańska) Pasta z czerwonej soczewicy z pomidorem, czosnkiem i miętą (wegańska) Pasta z czerwonej soczewicy z koncentratem pomidorowym i czosnkiem (wegańska) Prosta pasta z soczewicy (ze smażoną cebulką i czosnkiem) (wegańska) Pasta z tofu i tahini (wegańska) Dressing z tofu i tahini z czosnkiem (wegańska) Boskie indyjskie burgery z soczewicy (ovo-wege) Zupa z soczewicy ze szpinakiem (prawie indyjska) (wegańska) Hummus, czyli pasta z ciecierzycy + tahini (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Pieczarki i czosnek gotowałam razem z soczewicą (1 szkl. wody na 1/2 szkl. soczewicy) - w razie gdyby surowe pieczarki miały po dłuższym czasie ściemnieć i puszczać wodę. Czosnek z kolei (4 ząbki) złagodziłam tym sposobem, żeby móc iść później do ludzi ;D
patrycccja 2014-01-22 19:13:22.793