
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Szybka indyjska pasta z soczewicy (z tahini i czosnkiem)Idealna do kanapek oraz jako dip ;]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1/2 szklanki czerwonej soczewicy
1 łyżka stołowa tahini 4 pieczarki 3 łyżeczki przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku garam masala curry pieprz sól Przygotowanie:
Gotujemy soczewicę około 10 min., a w tym czasie kroimy czosnek oraz pieczarki.
Miksujemy pieczarki, przecier pomidorowy oraz czosnek dodając ugotowaną soczewicę. Na końcu dodajemy tahihi. Przyprawiamy do smaku i gotowe! Wskazówki i uwagi:Świetne zestawienie smakowe z pomidorem na kanapkach oraz jako dip do marchewki i chipsów.
Nadesłał(a) xgabrielllex,
dnia: 2008-12-13 08:27:33.449
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Tahini (sos/pasta z sezamu) z czosnkiem (wegańska)Bardzo prosta i szybka zupa z soczewicy (z koncentratem i czosnkiem) (wegańska) Pasta z czerwonej soczewicy z pomidorem, czosnkiem i miętą (wegańska) Pasta z czerwonej soczewicy z koncentratem pomidorowym i czosnkiem (wegańska) Prosta pasta z soczewicy (ze smażoną cebulką i czosnkiem) (wegańska) Pasta z tofu i tahini (wegańska) Dressing z tofu i tahini z czosnkiem (wegańska) Boskie indyjskie burgery z soczewicy (ovo-wege) Zupa z soczewicy ze szpinakiem (prawie indyjska) (wegańska) Hummus, czyli pasta z ciecierzycy + tahini (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Pieczarki i czosnek gotowałam razem z soczewicą (1 szkl. wody na 1/2 szkl. soczewicy) - w razie gdyby surowe pieczarki miały po dłuższym czasie ściemnieć i puszczać wodę. Czosnek z kolei (4 ząbki) złagodziłam tym sposobem, żeby móc iść później do ludzi ;D
patrycccja 2014-01-22 19:13:22.793