
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:1 kg jabłek
ciasto: 125 g masła 75 g miodu 150 g mąki grubo mielonej (krupczatki) 100 g mąki z amarantusa szczypta soli 3-4 łyżki białego wina masa: 2 jajka 125 g śmietany skórka cytrynowa cukier waniliowy 2 łyżki miodu Przygotowanie:
Masło z miodem utrzeć na jednolitą masę i dodać do niej mąkę, sól i wino. Ciasto zagnieść i zostawić w chłodnym miejscu na 60 minut.
Później rozprowadzić na blaszce ciasto na wysokość ok. 3 cm. Jabłka umyć, pokroić w ćwiartki i ułożyć na cieście. Ciasto piec minimum 30 minut. W międzyczasie rozdzielić jajka. Żółtko ubić na pianę ze śmietaną, skórką cytrynową i cukrem waniliowym. Białko ubić na gęstą pianę, dodać miód i wymieszać z ubitymi żółtkami. Masę rozsmarować na jabłkach i piec jeszcze przez 10 minut w temperaturze 180 stopni C.
Nadesłał(a) autor anonimowy,
dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Szarłat - strona firmy oferującej produkty z amarantusa
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Jabłecznik (napój) (wegańska)Jabłecznik mamy (bez ograniczeń) Jabłecznik na kruszonce (lakto-wege) Angielski jabłecznik (wegańska) Jabłecznik / ciasto z jabłkami (wegańska) Jabłecznik z przecierem jabłkowym i bakaliami (wegańska) Jabłecznik z herbatnikami i orzechowym wierzchem (wegańska) Jabłecznik - surawka (bez pieczenia) (wegańska & RAW) Sałatka z amarantusem 2 (wegańska+miód) Amarantus z owocami (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |