7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rydzyki sojowe (kotlety sojowe panierowane w mące z papryką)

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

3 kotlety sojowe
ok. łyżeczki oleju z pestek winogron do smażenia

łyżeczka mąki kukurydzianej
łyżeczka mąki pszennej razowej typu 2000
łyżeczka mąki ryżowej
łyżka słodkiej papryki
sól morska
świeżo mielony czarny pieprz

Przygotowanie:

Mąki wymieszać ze słodką papryką i szczyptą soli. Kotlety sojowe namoczyć w gorącej wodzie. Gdy będą miękkie, posypać je solą i pieprzem z obu stron i panierować w mące paprykowej. Na małej patelni rozgrzać olej i usmażyć na nim kotlety z obu stron.
Nadesłał(a) Shaera, dnia: 2008-12-13 08:05:51.409
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotlety sojowe 2 (ovo-wege)
Kotlety sojowe (wegańska)
Kukurydziane kotlety sojowe (ovo-wege)
Kotlety sojowe "Barbarian" (wegańska)
Kotlety sojowe inaczej (wegańska)
Kotlety sojowe z Geldern (wegańska)
Kotlety sojowe na słodko (wegańska)
Kotlety sojowo-paprykowe (wegańska)
Pulpety – kotlety sojowe z okary (miazgi sojowej) (wegańska)
Zapiekanka z warzyw i kotletów sojowych (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas