
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Pikantne paluszki z kaszy/ryżu z warzywamiObiad na 2 dni :) Najlepiej smakuje z mizerią lub sosem tzatziki.
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:1 szklanka kaszy jęczmiennej (może być także ryż lub kuskus)
sól 1 szklanka płatków owsianych 3 pieczarki połowa czerwonej papryki 1,5 cebuli 3-4 łyżki sosu sojowego 5 ząbków czosnku pieprz cayenne, czarny, papryka w proszku - do oporu :) jajko bułka tarta olej do smażenia ew. żółty ser Przygotowanie:
Gotujemy kaszę w osolonej wodzie. Płatki mielimy blenderem lub młynkiem do kawy na mączkę. Kroimy warzywa bardzo drobno (szczególnie paprykę drobniutko) i smażymy.
W dużej misce łączymy wszystkie składniki dodając sos sojowy, czosnek i przyprawy. Formujemy masę w paluszki, panierujemy i smażymy na głębokim oleju. Gdy przewrócimy na drugą stronę, można położyć na każdym paluszku plasterek żółtego sera. Wskazówki i uwagi:Ponieważ wychodzi tego dosyć sporo (koło 40 paluszków) można zrobić z połowy składników.
Nadesłał(a) elut,
dnia: 2009-02-07 08:24:25.782
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałatka z czarnej fasolki, ryżu i warzyw w pikantnym sosie (wegańska)Paluszki (krokiety) z Silden, z pieczarek i kaszy kukurydzianej (wegańska) Ryż w pikantnej marynacie na gorąco (wegańska) Pikantny ryż smażony z brokułami i marchewką (wegańska) Ryż z pikantnym sosem pomidorowym i cukinią (wegańska) Chińszczyzna z cytrynowo-pikantnym tofu i ryżem kokosowym (wegańska) Uniwersalna pikantna zalewa octowa do warzyw i kotletów sojowych (z pepperoni) (wegańska) Krupnik z kaszy jęczmiennej z warzywami (lakto-wege) Zupa z kaszy jaglanej i warzyw (wegańska) Sałatka z kaszy i zielonych warzyw (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |