7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:1 szkl. ryżu
2 szkl. mleka 4 jajka cukier (ilość w zależności od gustu - ja lubię nie za dużo) 4 łyżki masła 1 kg jabłek cynamon opcjonalnie: - rodzynki - orzechy - inne bakalie tłuszcz i bułka tarta do wysypania formy + śmietana i cukier puder do podania Przygotowanie:Ryż zagotować z mlekiem tak, by całe mleko zostało wchłonięte przez ryż. Utrzeć 4 żółtka z cukrem. Zrumienić 4 łyżki masła. Jabłka umyć, obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki.
Do ryżu dodać żółtka, masło, jabłka i cynamon. Można dodać rodzynki, orzechy i inne bakalie. Ubić pianę z białek, dodać do masy i delikatnie wszystko wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą. Masę włożyć do formy i piec w średnio nagrzanym piekarniku aż wierzch się zrumieni. Podawać polany śmietaną i posypany cukrem pudrem.
Nadesłał(a) katasza,
dnia: 2009-03-25 19:59:48.421
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Torcik jabłkowy z borówkami (bez ograniczeń)"Zapiekanka" ryżowo-jabłkowa bez pieczenia (wegańska) Torciki owocowe (bez ograniczeń) Torcik z Nutelii :) (bez ograniczeń) Czekoladowy torcik (wiedeński) (wegańska) Malinowy torcik "serowy" z nerkowców (wegańska) Zupa jabłkowa (lakto-wege) Zupa jabłkowa 1 (ovo-wege) zapiekanka jabłkowa (bez ograniczeń) Konfitura jabłkowa (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |