7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Szpinak z groszkiem

Średnia ocena: [3.6666666666666665 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

szpinak mrożony 450g
pół puszki groszku zielonego
50 g otrąb pszennych
oliwa z oliwek do smażenia
sól
pieprz
sos sojowy

Przygotowanie:

Szpinak smażymy na oliwie do momentu aż się rozmrozi. Solimy, pieprzymy. Następnie dodajemy otręby, groszek i sos sojowy wg uznania.

Można podawać z ryżem lub kaszą.
Nadesłał(a) xkairix, dnia: 2009-03-25 19:42:53.216
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

wspaniałe!
wykorzystałam świeży szpinak, który ugotowałam na parze z wody odlanej z kaszy gryczanej (ugotowanej z przyprawą uniwersalną)(tylko minimalnie ją dosoliłam)
reszta jak w przepisie. Dodałam groszek z puszki, otręby, sezam i siemie lniane i sos sojowy.
Na talerzu na "kopczyku" kaszy gryczanej ułożyłam tą potrawkę ze szpinak, łyżkę masełka.
mrau .. !
~gradzia 2012-11-22 14:46:27.609

Smaczne, proste i szybkie.
Ja dodałam ugotowaną z przyprawą uniwersalną kaszę gryczaną. Dobrze się komponuje. :)
babeintoyland 2011-02-13 15:19:46.245

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Szpinak z groszkiem i tofu-fetą (wegańska)
Szpinak z groszkiem czarnookim i winegretem (wegańska)
Szpinak do kwadratu (lakto-wege)
Duszony szpinak (wegańska)
Szpinak po arabsku (wegańska)
Szpinak wspaniały (wegańska)
Podsmażany szpinak (wegańska)
Spaghetti Szpinak Pomidor (lakto-wege)
Szpinak w cieście naleśnikowym (wegańska)
Szpinak z soczewicą i pieczarkami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas