7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasztet z pestek dyni z curry i czosnkiem

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 10 osób

1 szkl.zmielonych pestek dyni
1 mała kajzerka lub inna bułka
2-3 łyżki mączki ryżowej (czyli zmielone płatki ryżowe)
2 ząbki czosnku
curry do smaku
sól do smaku
może być podsmażona cebulka

Przygotowanie:

Zmielone pestki zalewamy 1 szklanką wrzątku, dodajemy rozmoczoną bułkę, mączkę ryżową, zmiażdżone ząbki czosnku oraz pozostałe składniki.

Wkładamy do żaroodpornego naczynia lub blaszki i pieczemy ok. 30 min. w temp. 180*C. Życzę smacznego!

Wskazówki i uwagi:

Masa powinna być niezbyt sztywna.
Nadesłał(a) Luca, dnia: 2009-03-20 19:44:55.212
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasztet z pestkami dyni (wegańska)
Pasztet z selera i pestek dyni (wegańska)
Pasztet porowo-bobowy z makiem i pestkami dyni (wegańska)
Pasztet z pestek dyni z cebulą i papryką (wegańska)
Pasztet z dyni i soczewicy (wegańska)
Krem z dyni z curry (wegańska)
Pasta z pestek dyni i cebuli (wegańska)
Curry z dyni z czerwoną soczewicą (wegańska)
Zielone muesli - z jogurtem, kiwi i pestkami dyni (lakto-wege)
Pożywna sałatka z kaszą gryczaną i pestkami dyni (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas