7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Mus jabłkowyIdealny do naleśników, racuchów, na kanapkę albo jako samodzielny deser.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2 kg jabłek
2-3 łyżki cukru woda Przygotowanie:Jabłka obrać, wydrążyć, pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do garnka i zalać do 1/3 wodą. Zasypać cukrem (ilość cukru zależy od indywidualnych upodobań). Dusić na małym gazie pod częściowym przykryciem aż woda wyparuje i mus zgęstnieje (powstanie papka).
Przełożyć do wyparzonych i osuszonych słoików. Szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 15 minut. Słoiki odstawić na ściereczkę do góry dnem aż do wystygnięcia. Smacznego!
Nadesłał(a) ryfka,
dnia: 2009-04-18 15:39:47.835
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Mus jabłkowy zapiekany z rodzynkami (bez ograniczeń)Piernik z jabłkiem (z musu jabłkowego) (wegańska) Mus jabłkowo-pomarańczowo-bananowy (wegańska) Mus jabłkowy (bez cukru) (wegańska) Mus jabłkowo-cynamonowy z kaszą manną (wegańska) Ryż pieczony z waniliowym musem jabłkowym (lakto-wege) Mus jabłkowo-ananasowy (z sokiem ananasowym) (wegańska) Najpyszniejsze ciasteczka z masłem orzechowym i musem jabłkowym (bezmleczne, bezjajeczne) (wegańska) Kasza jaglana z suszonymi owocami i jabłkowo-bananowym musem (wegańska) Mus jabłkowy kokosowo-waniliowy - najpyszniejszy do kanapek, naleśników, hit! (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |