7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Fasolka szparagowa (weki)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

zielona fasolka szparagowa
sól

Przygotowanie:

Fasolkę oczyścić, umyć i pokroić na kawałki ok. 3 cm. Gotować 20 minut w osolonej wodzie i umieścić w słoikach, razem z wodą. Gotować 1 h. Następnego dnia gotować 40 minut. Ostatniego dnia gotować 30 minut.

Wskazówki i uwagi:

Przeznaczenie:
- odsączona i podsmażona na oleju roślinnym, jako dodatek do gotowanych ziemniaków.
- wegańskie sałatki
- dla lakto-ovo: można podawać z majonezem, śmietaną lub kefirem.
Nadesłał(a) Gandalf, dnia: 2000-06-26 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis znany w mojej okolicy
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fasolka szparagowa ze śmietaną (lakto-wege)
Omlet z fasolką szparagową (ovo-wege)
Fasolka szparagowa w słoikach (wegańska)
Fasolka szparagowa z czosnkiem i fetą (lakto-wege)
Sałatka nicejska z fasolką szparagową (ovo-wege)
Sałatka z fasolki szparagowej z ziemniakami (bez ograniczeń)
Fasolka szparagowa w szpinaku z dodatkami (wegańska)
Gulasz z fasolki szparagowej z papryką (lakto-wege)
Ostra fasolka szparagowa z migdałami (wegańska)
Fasolka szparagowa z miętową oliwą (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas