
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Buraczki na ciepło, zabielane smietaną
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:buraki (ilość zależy od tego dla ilu osób przygotowujemy obiad)
2 łyżki margaryny sól łyżka mąki 2 łyżki gęstej śmietany Przygotowanie:
Buraki ugotować w skórce (ścinając tylko końcówki). Po ugotowaniu obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Usmażyć na margarynie, na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Dodać sól. Gdy buraki są już całkiem miękkie dodać łyżkę mąki i dwie łyżki gęstej śmietany. Dokładnie wymieszać. Podawać na ciepło jako dodatek do obiadu. ![]() Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Dodaje sie jeszcze do smaku cukier i sól i w życiu nie smaży sie buraczkow na margarynie!!! tylko na maśle
~ksaww 2012-10-18 15:11:00.426
zlituj sie.... na margarynie???
~MP 2012-10-04 16:45:02.534 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos pieczarkowy ze smietaną (lakto-wege)Świderki z grzybami, smietaną i parmezanem (lakto-wege) Marchew na ciepło (wegańska) Sałatka szpinakowa na ciepło (lakto-wege) Banany kokosowe na ciepło (lakto-wege) Sos serowy na ciepło (lakto-wege) Czerwona kapusta na ciepło (wegańska) Botwinka zabielana mlekiem (lakto-wege) Zupka brokułowa zabielana (wegańska) Łazanki z buraczkami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
ryfka 2012-10-19 00:05:51.761