7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Szparagi z sosem majonezowym i orzechami
Średnia ocena:
[4.666666666666667
z 3 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:szparagi
majonez sojowy lub inny czosnek orzechy włoskie Przygotowanie:Szparagi ugotować na parze lub upiec w piekarniku (skropić oliwą, delikatnie posolić, piec do 20 min. w temp. 180-200 stopni).
W międzyczasie przygotować sos: czosnek drobniutko posiekać lub zetrzeć na tarce o małych oczkach. Majonez wymieszać dokładnie z czosnkiem. Szparagi układamy po kilka obok siebie, polewamy sosem (nie za dużo, wystarczy trochę - najładniej wygląda jak nałożymy go w połowie wysokości szparagów, tak "w poprzek"). Posypujemy posiekanymi włoskimi orzechami. Wskazówki i uwagi:Myślę, że z chrzanem zamiast czosnku też powinno być super - muszę wypróbować :)
Nadesłał(a) ~Kuna,
dnia: 2009-04-26 15:12:19.649
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos majonezowo-chrzanowy (wegańska)Sos czosnkowy "majonezowy" (wegańska) Surówka z kalarepki z sosem majonezowym (ovo-wege) Gruszki w sosie majonezowo-rokforowym (bez ograniczeń) Sos majonezowy z kaszy jaglanej (wegańska) Makaron ze szparagami w sosie pomidorowym (wegańska) Sos majonezowy na bazie mleka skondensowanego (lakto-wege) Sos czosnkowy śmietanowo-majonezowy, np. do pity (lakto-wege) Dip / sos majonezowo-czosnkowy z bazylią (ovo-wege) Sos śmietanowo-majonezowy czosnkowy by Viluir (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
patrycccja 2009-04-28 20:18:45.677