7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:200g amarantusa
tymianek 400ml wody bazylia liść bobkowy (laurowy) 3 jajka 2 cebule 100ml mleka ok. 20g masła 100ml słodkiej śmietany 300g pieczarek lub prawdziwków parmezan do posypania sól i pieprz Przygotowanie:Ugotować amarantus z liściem bobkowym wg podstawowego przepisu.
Cebulę drobno pokroić i przysmażyć. Pieczarki umyć, pokroić w plastry, dodać do cebuli i dusić przez 5 minut. Przyprawić solą, pieprzem, tymiankiem i bazylią. Połowę amarantusa umieścić w formie i na to rozprowadzić pieczarki. Druga połowę amarantusa przykryć pieczarkami. Jajka, mleko i słodką śmietankę razem rozbełtać i polać całość amarantusa w formie. Posypać parmezanem i piec przez ok. 30 minut przy 200 stopniach.
Nadesłał(a) autor anonimowy,
dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Szarłat - strona firmy oferującej produkty z amarantusa
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pikantne leczo z cukinią i pieczarkami (wegańska)zapiekanka z cykorii z pieczarkami (lakto-wege) Prawdziwki z grilla (wegańska) Zapiekanka z bakłażanów, pomidorów i pieczarek (lakto-wege) Zapiekanka z brokuła, kaszy i pieczarek (lakto-wege) Zapiekanka penne z brokułem i pieczarkami (lakto-wege) Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i tofu (lakto-wege) Zapiekanka ziemniaczana z papryką i pieczarkami (lakto-wege) Zapiekanka makaronowa z pieczarkami i papryką (bez ograniczeń) Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, papryką i brokułem (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |