7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zapiekanka soczewicowa z tofu, warzywami i ziemniaczanym kożuszkiemOryginalny przepis pochodzi z książki "Potrawy z ziemniaków" Jenny Stacey, ale odrobinę go przerobiłam. Zapiekanka jest bardzo syta i kaloryczna, ale naprawdę smaczna.
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 4 osóbkożuszek:
0,5 kg ziemniaków łyżka mleka łyżka masła 2 łyżki posiekanego tymianku farsz: 300 g czerwonej soczewicy pół pora łodyga selera naciowego brokuł średniej wielkości 2 marchewki 175 g wędzonego tofu koncentrat pomidorowy sól pieprz mieszanka ziół 2 ząbki czosnku olej do smażenia ser żółty Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i tofu (lakto-wege)Zapiekanka ziemniaczana z piwem (lakto-wege) Zapiekanka ziemniaczana z porem (bez ograniczeń) Sierpniowa zapiekanka ziemniaczana (bez ograniczeń) Ziemniaczana zapiekanka czosnkowa (wegańska) Ziemniaczki w orientalnym sosie soczewicowym z warzywami (wegańska) Zapiekanka z tartych warzyw (wegańska) Zapiekanka z tofu ze słonecznikiem (wegańska) Zapiekanka warzywna z tofu (wegańska) Zapiekanka ze szpinaku i tofu (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Zrobiłam bez tofu, a zamiast brokuła dałam fasolkę szparagową. Do farszu warto dodać sosu sojowego. Finalnie wyszło przepyszne :)
Lilly Lill 2017-01-31 14:37:49.069