7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób1 kg kapusty kiszonej (waga bez wody)
3 ziela angielskie 2 liście laurowe margaryna [lub olej] mąka pszenna sól pieprz świeżo zmielony Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Zasmażana młoda kapusta (lakto-wege)Kapuśniak z kiszonej kapusty (wegańska) Kapusta kiszona z kurkami (wegańska) Surówka z kapusty kiszonej i marchwi (wegańska & RAW) Surówka z kapusty kiszonej z kminkiem (wegańska & RAW) Makaron z kapustą kiszoną i grzybami (wegańska) Placki z kapusty kiszonej i ziemniaków (ovo-wege) Placki z ziemniaka i kiszonej kapusty (wegańska) Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami (wegańska) Kapusta kiszona duszona z fasolą (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Gotuję kapustę bez liścia i ziela(kiedyś zapomniałam dodać i okazało się, że tak mi lepiej smakuje:-)), nie odlewam wody. Smażę cebulę(dużo!) na złoto i dodaję mąkę(tyle by dobrze zagęścić wodę w której gotuje się kapucha) i taką zasmażkę dodaję do kapusty - wychodzi kapusta w kremowym sosie, przepyszna, że aż palce lizać! Podaję z ziemniakami, szarymi kluskami ziemniaczanymi; makaronem; gotowaną z mniejszą ilością wody wykorzystuję do krokietów, a z grzybami do pierogów; i jeszcze wersja z grochem... Przepis baza i do tego chyba tradycyja w Polsce. Polecam gorąco!
Iwo-na 2012-10-04 00:02:25.861