7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Jajka w sosie musztardowym lub chrzanowymJa podaję zawsze na ziemniakach, ale mile widziana inwencja twórcza :)
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 2 osób4-6 jajek
0,5 l wywaru warzywnego pół słoiczka musztardy (w/g mnie sarepska najlepsza) lub chrzan tarty mąka gęsta śmietana sól pieprz Przygotowanie:Jajka ugotować na twardo.
Zagotować wywar warzywny, dodać musztardę, doprawić i gotować parę minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Musztardę można zastąpić chrzanem (jeśli ktoś woli) - wtedy wyjdzie sos chrzanowy równie dobrze pasujący do jajek i ziemniaków. Zagęścić wodą z mąką i śmietaną. Gdy sos jest już gotowy, wrzucić do niego jajka przekrojone na połówki lub ćwiartki.
Nadesłał(a) ryfka,
dnia: 2009-05-04 20:18:18.435
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałatka z jajka i cykorii z sosem chrzanowym (bez ograniczeń)Sos chrzanowy (wegańska) Sos musztardowy (wegańska) Sos jogurtowo-chrzanowy (lakto-wege) Sos śmietanowo-chrzanowy (lakto-wege) Sos chrzanowy z otrębami (lakto-wege) Sos chrzanowo-jabłkowy (lakto-wege) Sos majonezowo-chrzanowy (wegańska) Kotlety ziemniaczane z sosem chrzanowym (ovo-wege) Gotowane ogórki w sosie musztardowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |