7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Roladki warzywne z sosem jogurtowo-ziołowymPrzerobiony na wege pomysł z programu Dietosfera.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:4 płatki papieru ryżowego
kilka listków świeżego szpinaku 1 mały słoiczek sosu pesto 1 marchewka 1 mały pęczek szczypiorku kilka sztuk kiełków + folia spożywcza sos jogurtowo-ziołowy: 1 mały jogurt sól pieprz natka kolendra (listki, nie nasiona) koperek szałwia tymianek Przygotowanie:Namoczyć papier ryżowy aż zmięknie, położyć na rozwiniętej foli. Następnie na papier ryżowy położyć świeży szpinak, posmarować pesto, do środka dodać marchewkę pokrojoną w długie cienkie paski, szczypiorek i kiełki. Całość zwinąć za pomocą foli. Odstawić na 20 minut do lodówki.
Zrobić sos: wymieszać jogurt z ziołami, solą i pieprzem (do smaku według upodobań). Sos wylać na talerz i stawiać pokrojone pod kątem roladki warzywne.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos ziołowy 1 (lakto-wege)Falafel w panierce z dipem jogurtowo-ziołowym (wegańska) Sos serowo-ziołowy (lakto-wege) Sos jogurtowy (lakto-wege) Sos ziołowo-czosnkowy na zasmażce (lakto-wege) Sos vinegrette czosnkowo-ziołowy (wegańska) Żółty sos jogurtowy (lakto-wege) Sos jogurtowo-chrzanowy (lakto-wege) Grillowana cukinia z sosem jogurtowym (lakto-wege) Bakłażan z sosem jogurtowo-czosnkowym (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |