7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:500 g amarantusa
1/2 l rosołku warzywnego sól warzywna 4 cebule 4 pory 200 g sera żółtego 2 łyżki oleju majeranek pieprz gałka muszkatołowa Przygotowanie:Amarantus ugotować na bulionie wg przepisu podstawowego.
Cebulę drobno posiekać i zrumienić na złoty kolor. Por pokroić na drobne krążki i lekko udusić. Posmarować foremkę tłuszczem i układać warstwy amarantusa z cebulką i przyprawami, tartym serem i por. Górna warstwa powinna być z amarantusa. Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni C ok. 20 minut.
Nadesłał(a) autor anonimowy,
dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Szarłat - strona firmy oferującej produkty z amarantusa
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Słodki suflet z amarantusa (ovo-wege)Amarantus pieczony z marchewką, porem i innymi warzywami (lakto-wege) Suflet (bez ograniczeń) Suflet czekoladowy (bez ograniczeń) czekoladowy suflet (bez ograniczeń) suflet dla amatorów słodyczy (bez ograniczeń) Orzechowy suflet z pora (bez ograniczeń) "Suflet" z ziemniaków, batatów i marchewki (wegańska) Sałatka z amarantusem 2 (wegańska+miód) Amarantus z owocami (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |